De teelt

We telen zoveel mogelijk verschillende soorten groente, om aan de vraag te voldoen van onze klanten. Dat zijn restaurants, de klanten van onze winkel en de groentetasabonnees.

In 2009 zijn we begonnen met 5 hectare, dat is de grond die bij onze boerderij hoort. Sinds  2014 hebben we er 11 hectare bij en in 2015 krijgen we nog eens 7 hectare tot onze beschikking. Doordat we steeds meer grond hebben, kunnen we dus bijna alle groenten die door onze klanten besteld worden zelf telen.  We streven ernaar om zo veel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. We planten meerdere keren gedurende het jaar zodat we het hele jaar door groente kunnen oogsten.

Een indruk van ons aanbod

Een kleine opsomming om een indruk te geven: Sla, zomerkolen, winterkolen, prei, uien, knoflook, pompoenen, courgettes, pastinaak, wortelen, koolrabi, venkel, boontjes, knolselder, aardappels etc etc. Het land is verdeeld in kleine teeltpercelen waardoor we een mooie verdeling krijgen van de verschillende gewassen en een goede vruchtopvolging. Tussen de percelen proberen we zoveel mogelijk bloemranden te zaaien. Door een ruime vruchtwisseling, dus niet te vaak hetzelfde product op het zelfde perceel, kunnen we een gezonde bodem houden. 

 

Boomgaard / fruit

Daarnaast hebben we een kleine boomgaard, met appels, peren, pruimen, walnoten, kweeperen, moerbeien, en een kruidentuin. De komende jaren zal ons eigen fruit areaal groeien omdat we ruim voldoende land hebben om meer zelf te gaan telen.

 

Machines

Het werk op het land verrichten we niet alleen met onze medewerkers maar we hebben ook een aantal machines om ons te helpen. Met tractoren, een plantmachine, schoffelbalken, frees, rotorkopegge etc. kunnen we het land netjes en onkruidvrij houden. Gelukkig hebben we erg veel mensen die ons helpen om al het werk te doen.