Venkel

Venkel behoort net als peterselie, selder en wortel tot de schermbloemigen. Venkel is volkomen vetvrij, een bron van mineralen en bevat weinig calorieën. De gedroogde zaadjes van de plant bevorderen de spijsvertering en helpen tegen een opgeblazen gevoel. Super gezond dus!

 

Venkel is snel gaar, licht verteerbaar en op allerlei manieren klaar te maken. Zo kunt u de venkel koken met water en wat zout, roosteren in de oven of gebruiken in een heerlijke salade met appel, paprika en tomaat.

 

 

Teelt
Venkel is het beste in het voorjaar en najaar te telen. In de zomer als het warm is schiet hij vaak snel in het zaad. Wij kopen de venkel als plantgoed van de biologische planten kwekerij. Daar worden de zaadjes van de venkel in kleine perspotjes gestopt en kunnen ze in de kas kiemen. Na ongeveer 4 weken komt het plantgoed naar de boederij. Daar laten we het nog even buiten afharden en dan gaat het in de grond. Planten gaat nog handmatig, 4 rijen op een bed van 1,50 breed. Na ongeveer 2 maanden, in het voor en najaar wat langer is de venkel oogstrijp.

 

Wat bijzonder is is dat veel restaurants venkel gebruiken in alle stadia van het plantje. Van de microvenkel, zo groot als het plantgoed, tot minivenkel (ongeveer na 4 weken op het land) tot de normale grote venkels. We verkopen dus venkel in alle soorten en maten!