De boerderij

Wij, Ard & Esther van de Kreeke en onze drie kinderen wonen sinds 2007 op ’t Hof Welgelegen. Ard komt uit een familie van ondernemers en heeft na een aantal jaren in het familiebedrijf een aantal eigen bedrijven gehad in de recycling en duurzame energie. Toen we het huis kochten, hadden we nog niet het plan om ermee te gaan doen wat we nu doen maar was het meer een woonhuis op de perfecte locatie, in de stad en toch op het platteland.

 

Biologisch telen

Als je de binnenplaats op wandelt, daalt de rust op je neer. Daar willen we anderen van laten meegenieten. In de zomer van 2009 zijn we begonnen met het biologisch telen van groenten en deze allemaal rechtstreeks verkopen aan de consument. We hadden geen kennis van de groenteteelt en waren dus niet het “boeren” gewoon. Maar door het huis waar we in woonden, de locatie, de 5 ha grond, kwamen we op het idee om hier iets mee te gaan doen.

 

Winkel in de schuur

We zijn begonnen met zelf in de schuur een winkel te maken en op het land een aantal soorten groenten te telen. Naast onze winkel zijn we toen ook gestart met ons GroenteTas concept, een abonnementsysteem op een wekelijkse tas vol biologische groenten. We zijn een echte stadboerderij! Alle groenten worden afgezet bij mensen in hun buurt, maar ze kunnen ook op bezoek en zelfs helpen op het land!

 

Kwaliteitsgroenten

Onze missie is het produceren van lekkere mooie kwaliteitsgroenten, een zo breed mogelijk assortiment en alles voor 100% eigen verkoop met eromheen een zo compleet mogelijke belevingswereld.

 

Diners, rondleidingen en kookworkshops

Inmiddels hebben we onze activiteiten reeds behoorlijk uitgebreid, we zijn zorgboerderij, telen heel veel eigen groenten, geven vaak diners, rondleidingen en kookworkshops en leveren aan restaurants in de regio.